<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1066757590101687&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

31 elokuuta 2017

Enää viidennes suomalaisyrityksistä käyttää omaa konesalia


Omaan konesaliin datansa ja sovellustensa alustana luottaa enää vajaa viidennes suomalaisista yrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista.

Saara Saalamo

Omaan konesaliin datansa ja sovellustensa alustana luottaa enää vajaa viidennes suomalaisista yrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista. IT-toiminnoissa suunta on vahvasti ulkopuolisiin datakeskuspalveluihin ja pilveen. 

Tulokset selvisivät yli sata henkilöä työllistävien suomalaisorganisaatioiden IT-päättäjille suunnatussa kyselytutkimuksessa, jonka teetti verkko- ja palvelinkeskusyritys Equinix. Tutkimukset tulokset julkistettiin alkukesästä.
 

Tutkimustulosten mukaan näyttää siltä, että suomalaisissa yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa palveluja käytetään tavallisimmin hajautetusti datakeskuspalvelujen, pilven ja omien konesalien välillä. Noin neljänneksellä käytössä ovat kaikki kolme yhtä aikaa.

Vastaajista reilu 60 % kertoi organisaationsa käyttävän julkista pilvipalvelua. Palveluista hallitsee Microsoftin Azure: siihen turvautui 51 % kyselyyn vastanneista julkisen pilven käyttäjistä.

“Pilvipalvelut tuovat kaivattua joustavuutta, ja ulkoisia datakeskuksia hyödyntämällä voidaan taas muodostaa tehokkaat ja turvalliset yhteydet sidosryhmien ja julkisten pilvien välillä”, kommentoi Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen tiedotteessa.

Yhteyspalvelujen avulla yritysten on helpompi valmistautua tulevaisuuteen ja viedä datan käsittely lähemmäksi asiakkaita, niin sanotulle verkon reunalle. Esineiden internetin ja älyliikenteen yleistyessä tästä tulee entistäkin tärkeämpi kilpailutekijä.

Tietoturva tärkeämpää kuin hinta, vihreys on oletusarvo

Konesalitoimittajaa valitsevalle suomalaisorganisaatiolle turvallisuus on ratkaisevin tekijä Suomessa. Datakeskuspalveluiden toimittajaa valittaessa tärkeimmät valintakriteerit ovat tietoturva (63 %) ja vasta sitten palveluiden hinta (59 %).
 
Tutkimustulosten mukaan ympäristöystävällisemmän datakeskuspalvelun valitsisi 21 % vastaajista, jos hintaero ei olisi merkittävä. Vihreys on organisaatioille jo oletusarvo. Palvelun toimittajaa valitessa kilpailuun pääsevät tavallisesti mukaan vain ne yritykset, jotka toimivat jo ympäristöystävällisesti.
 
”Kun loppusuoralle valikoituneet datakeskustoimijat ovat tältä osin jo samalla viivalla, muut valintakriteerit nousevat merkittävämpään asemaan”, sanoo Holopainen.
 
Julkisen pilven kansainväliset toimijat ovat paukuttaneet uusiutuvan energian hyödyntämisestä jo pitkään. Google on kertonut käyttävänsä 100 %:sti uusiutuvaa energiaa datakeskuksissaan ja toimistoissaan. Pilvijätti AWS:n emoyhtiö Amazon panostaa uusiutuvaan energiaan investoimalla tuuli- ja aurinkovoimaan. Viime vuonna se oli Yhdysvalloissa yksi eniten uusiutuvaa energiaa ostaneista yrityksistä. Microsoft lupaa pilveen siirtyville asiakkailleen CO2-päästöjen pienenevän 30–90 prosenttia.

 

Mikäli yrittykselläsi on digiloikka suunnitelmissa tai tekeillä ja tarvitsette kokenutta julkipilven osaajaa - ota ihmeessä yhteyttä.

Ota yhteyttä

 

Skiing.jpeg

About Nordcloud

Nordcloud is a European leader of public cloud infrastructure solutions and services. Since 2012 we've completed over 300 deployments to help our enterprise customers gain the maximum benefits of the cloud including security, agility, scalability and overall cost-savings. As an independent cloud-native company, we are representing all globally leading cloud technology providers neutrally for the customers’ benefit. With a strong Nordic heritage, Nordcloud is headquartered in Helsinki with offices in Stockholm, Malmö, Oslo, London, Amsterdam, Poznan and Munich.

If you'd like to talk with Nordcloud to see how you can benefit from the cloud then contact us and we'll arrange a meeting for you with one of our cloud experts.
Contact Us