<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1066757590101687&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

20 kesäkuuta 2017

Vältä nämä 3 virhettä matkalla pilveen


Yritysten ja organisaatioiden IT-toimintoja viedään nyt vikkelästi pilveen. Pilveen siirtyessä yritykset sortuvat yleisimmin kolmeen tyypilliseen virheeseen.

Saara Saalamo

Yritysten ja organisaatioiden IT-toimintoja viedään nyt vikkelästi pilveen. Pilveen siirtyessä yritykset sortuvat yleisimmin näihin kolmeen virheeseen, raportoi InfoWorld.

 

1. Älä sorru alikäyttöön

Ensimmäinen virhe on se, että data pidetään omassa datakeskuksessa ja vain laskenta siirretään pilveen. Se on hidasta ja tekee usein myös tietoturvan valvonnasta hankalampaa.

Myös pilvipalveluita reippaasti hyödyntävillä Suomen markkinoillakin sorrutaan alikäyttöön. Vastajulkistetun Cloud Maturity Index -tutkimuksen mukaan suomalaisista yrityksistä ja julkisyhteisöistä jopa 85 % käyttää pilvipalveluita, mutta kuitenkin vain noin 14 prosenttia osaa hyödyntää niiden tarjolla olevan potentiaalin.

 

2. Älä hosu

IT:n työkuormien siirtäminen pilveen ei tapahdu päivässä. Toinen yritysten tekemän virhe onkin se, että omista IT-osaajista luovutaan kustannussyistä liian aikaisin, ja silloin yritys polttaa kynttilää väärästä päästä. Juuri herkässä pilveenmenovaiheessa etenkin ison yrityksen omia osaajia tarvitaan. Pilven kustannussäästöjä pitää odottaa mielessään pitkän aikavälin mittatikku, ei seuraava kvartaali.

Pitkäjänteisyys näyttäisi toimivan. Pilvipalvelut parhaiten omaksuneet yritykset käyttävät keskimäärin viidenneksen vähemmän rahaa IT-palveluiden tuottamiseen kuin ne, jotka eivät pilvipalveluja vielä ole kunnolla omaksuneet, selviää Cloud Maturity Index -tutkimuksesta. Pitkäjänteinen yritys satsaa rahaa osaamiseen. Pilvikypsät yritykset käyttävät jopa 30 % enemmän IT-budjetistaan innovoimiseen ja kehitystyöhön kuin pilveä laiskasti hyödyntävät yritykset.

 

3. Älä liioittele

Kolmas virhe, johon monet CIO:t pilveen mentäessä sortuvat, on liioittelu. Pilven etuja ei saa ylimitoittaa. Jos ylimmälle johdolle luvataan kuu ja tähdet ja vain tähdet toteutuvat, lupaus on jäänyt vajaaksi.


 

Vältä virheet matkalla pilveen! Anna meidän auttaa yritystäsi ottamaan täysi hyöty pilvipalveluista. Ota yhteyttä ja järjestetään sinulle tapaaminen pilviasiantuntijamme kanssa.

 

Ota yhteyttä

 

Skiing.jpeg

About Nordcloud

Nordcloud is a European leader of public cloud infrastructure solutions and services. Since 2012 we've completed over 300 deployments to help our enterprise customers gain the maximum benefits of the cloud including security, agility, scalability and overall cost-savings. As an independent cloud-native company, we are representing all globally leading cloud technology providers neutrally for the customers’ benefit. With a strong Nordic heritage, Nordcloud is headquartered in Helsinki with offices in Stockholm, Malmö, Oslo, London, Amsterdam, Poznan and Munich.

If you'd like to talk with Nordcloud to see how you can benefit from the cloud then contact us and we'll arrange a meeting for you with one of our cloud experts.
Contact Us